Yoga2021-03-09T13:48:05+01:00

Yoga

Yoga is een oude filosofische traditie en leert ons de balans tussen inspanning en ontspanning weer terug te vinden. Lichamelijke houdingen (asana’s) worden op een aandachtige manier uitgevoerd. De adem speelt daarbij een belangrijke rol. Yoga is een bewustwordingsproces.

Door het doen van yoga leer je je lichaam kennen en ontwikkel je lichaamsbewustzijn. Yoga is een rustmoment in het volle drukke dagelijkse leven. Er is aandacht voor dat wat er is en bent zoveel mogelijk in het moment aanwezig.

Bij regelmatige yogabeoefening ontstaat er meer geconcentreerde aandacht voor de dagelijkse bezigheden. Je wordt steeds minder afgeleid door de dingen die er niet toe doen maar leert je te richten op wat op dat moment belangrijk is. Yoga maakt het lichaam soepel en zorgt voor een intens gevoel van ontspanning.

Yoga als rustmoment

In Nederland en de rest van het Westen wordt er veel meer waarde en betekenis gehecht aan ‘doen’ dan aan ‘zijn’. Het doen is ook meestal gericht op buiten. Er is weinig ruimte tussen alle acties. Ruimte om helemaal met jezelf te zijn, zonder prikkels en bemoeienis van buitenaf, zonder muziek, regels of tijd. Toen de yoga naar het Westen kwam, werd het gevormd naar hoe mensen hier leven.

Yoga bestaat in het Westen daarom voor een groot deel uit het ‘doen’ van de houdingen. Voor ademhaling en meditatie is minder aandacht. Maar juist daarin zit het ‘zijn’. Dat is precies voor mij de reden geweest om de lessen anders in te richten. Want tijdens de yogales is er naast aandacht voor de houdingen ook zeker voldoende aandacht voor ademtechnieken en meditatie.

De yogahoudingen creëren lichaamsbewustzijn waardoor de verbinding met het lichaam wordt vergroot. Meditatie leert je om de gedachten te observeren waardoor de geest kalmer wordt. De adem kan gezien worden als de verbindende factor tussen lichaam en geest.

Tarieven, spelregels en lesuren

Hoe lang duurt een yogales:
Een yogales duurt 90 minuten.

Dagen en tijdstip waarop yogalessen worden aangeboden:

  • maandagavond van 19.00 – 20.30 uur
  • dinsdagavond van 19.00 – 20.30 uur
  • donderdagochtend van 09.30 – 11.00 uur
  • donderdagavond van 19.00 – 20.30 uur

Tarieven en spelregels:
1. Het lesgeld bedraagt € 125,- voor 10 lessen (lessen zijn 12 weken geldig excl. vakantieweken).

2. Het volledige lesgeld dient bij vooruitbetaling te worden voldaan.

3. De proefles wordt gratis aangeboden.

4. Je betaalt geen inschrijfgeld.

5. Je hebt een gereserveerde plek op een vast tijdstip.

6. In overleg kan een gemiste les ingehaald worden in dezelfde week. Gemiste lessen geven geen recht op restitutie.

7. Consulteer eerst je huisarts of specialist in geval van ernstige medische beperkingen.

8. Je neemt deel aan de lessen voor eigen risico. Dit geldt zowel voor jouw eigendommen als voor gezondheidsrisico’s.

Graag rekening houden met het volgende: