OVER MIJ

Ik beoefen yoga sinds 2005. Ik kwam in aanraking met yoga doordat ik met vage lichamelijke klachten naar de huisarts ging. Medisch gezien was ik kerngezond maar toch voelde ik mij niet fit, ik sliep slecht en zat niet lekker in mijn lichaam.

De boosdoener was een hoge en oppervlakkige ademhaling. Op aanraden van de huisarts ben ik yogalessen gaan volgen.

Door regelmatig de yogahoudingen en ademhalingsoefeningen uit te voeren, merkte ik heel langzaam een verandering ontstaan. De liefde voor yoga was geboren. Ik besloot de opleiding tot Hatha yogadocente te volgen. Deze heb ik in 2009 succesvol afgerond waarna ik mijn eigen yogastudio ben gestart. Daarnaast heb ik de Ashtanga & Vinyasa flow yoga teacher opleiding (200 hr) in Goa, India gevolgd.

Yoga en adem zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mijn verlangen naar nog meer verdieping op het gebied van adem heeft ervoor gezorgd dat ik de opleiding tot ademcoach ben gaan volgen. Inmiddels ben ik gediplomeerd Ademcoach en gecertificeerd Hartcoherentiecoach en – trainer, opgeleid door HeartMath Benelux.

“Yoga is voor mij terug gaan naar de basis, leven vanuit mijn adem en contact maken met mijn eigen lichaam en alles wat mijn lichaam mij wil vertellen op weg naar meer rust, verstilling, verdieping en heling. Thuiskomen bij mijzelf is het mooiste geschenk wat ik mijzelf kan geven. Dit thuiskomen creëer ik met behulp van ademoefeningen, meditaties, visualisaties, in de natuur zijn, met aandacht  bij anderen zijn en door het beoefenen van yoga. Op deze manier leven zorgt ervoor dat ik veel sensitiever ben geworden, mezelf meer vanuit mijn kern durf te laten zien en de stroom van mijn leven durf te volgen. En in die stroom vind ik het elke keer weer prachtig om de balans tussen hart, hoofd en lichaam te hervinden. De verstilling en verdieping tijdens de les en de kwetsbare puurheid in ieders ogen verwonderen mij over de kracht van bewust-zijn en het steentje wat ik daaraan mag bijdragen”.