Meditatie in Ootmarsum

Veelal hebben mensen het zo druk met de rol die het dagelijkse leven van ze vraagt dat zij zichzelf gemakkelijk in dit proces verliezen.

Ook zijn er mensen die materialistisch alles al hebben wat hun hartje begeert, maar toch het gevoel hebben iets te missen. Maar wat ze missen, kunnen zij vaak moeilijk onder woorden brengen.

De meeste mensen in onze westers georienteerde maatschapij zijn zo naar buiten gericht, dat ze vergeten dat er ook een hele belangrijke innerlijke wereld aanwezig is.

Doorgaans missen wij het contact met onszelf, de innerlijke rust en de harmonie. Wanneer onze houding er een is van innerlijke rust zal je anders in het leven staan en zal de situatie buiten ons minder van invloed zijn dan voorheen.

Meditatie is een sterke manier om opnieuw af te stemmen op onze innerlijke rust en leert ons contact te maken met ons eigen zijn.

Meditatie is een vorm van yoga zonder actieve lichamelijke bewegingen. Het is een oefening in aandachtig zijn, in geconcentreerd zijn en in stil zijn. Meditatie is afstemmen op jezelf.

De éénvoudige grond is een éénvoudige Stilte, die in zichzelf onbeweeglijk is. Vanuit dit onbeweeglijke worden echter alle dingen bewogen.