Wat is ademcoaching?

Ademcoaching is een zeer effectieve healingsmethode. De adem is onlosmakelijk verbonden met hoe we zijn, wie we zijn en waar we zijn. De manier waarop we ademen heeft een enorme impact op hoe we ons voelen en hoe we in het leven staan. We leven momenteel in een gejaagde, angstige wereld. Het gevolg is dat we regelmatig onze adem inhouden. Dit heeft desastreuze gevolgen voor het lichaam, fysiek, mentaal en emotioneel. Het effect van een verstoorde ademhaling kan uiteenlopende gevolgen hebben zoals verstopping, vermoeidheid, koude voeten, koude neus, duizeligheid, depressie, burn-out, hartritmestoornissen, hoofdpijn, hyperventilatie, paniekaanvallen, slecht en onrustig slapen, niet kunnen ontspannen, verstijven van de spieren in het lichaam, enz.

Tijdens een ademsessie zorgt een specifieke ademhalingstechniek ervoor dat meer zuurstof op celniveau wordt opgenomen, hetgeen resulteert in een fysieke en emotionele vitalisering. Het leert ons weer optimaal te ademen met alle positieve gevolgen van dien. Want in plaats van dat we onze ‘adem inhouden’, krijgen we lucht en ruimte. In plaats van dat we ‘verstijven’ komen we weer in beweging. In plaats van dat we ons ‘niet meer laten horen’ geven we onszelf weer een stem.

De kracht van ademen is een werkelijk prachtige manier om in contact te komen met het lichaam en daarmee met de diepste kern van jezelf. Het is ook een hulpmiddel dat meegenomen kan worden naar alle mogelijke nare momenten die we in het leven nog gaan tegenkomen. Want wanneer we leren om door onprettige momenten heen te ademen met een open, verbonden ademhaling, zullen deze nare momenten geen grip hebben op de kwaliteit van ons leven.

Hoe verloopt een individuele ademsessie?

Een ademsessie bestaat uit drie fases, die samen ongeveer 75 minuten duren.

  • De eerste fase noemen we de fysieke fase, waarin adempatronen als gevolg van vastzittende emoties en trauma’s doorbroken worden op celniveau. De transformatie is dan al begonnen.
  • De tweede fase noemen we de mentaal-emotionele fase. Het helingsproces wordt versterkt door de benoeming van positieve bekrachtigingen en de behandeling van drukpunten, dus gebieden in het lichaam waar energie vast is gaan zitten. Een belangrijk verschil met andere therapieën is dat de oorzaak van negatieve emoties minder belangrijk is. De kracht van ademen is vooral gericht op het transformeren naar een gewenst niveau.
  • De derde fase noemen we de spirituele fase. Daarin komen we tot de diepere kern van onszelf. Dit is het niveau waarin al het getransformeerde een plek krijgt. Ook wel de integratiefase genoemd. Dit niveau van de kracht van ademen maakt dat we in staat zijn bewust in contact te komen met ons hogere zelf. Het is een meditatieve staat van trance, die vaak ervaren wordt als een diepe staat van zijn.

KOSTEN: Het tarief per sessie bedraagt € 95,–. Een sessie duurt ca. 75 minuten.

MAAK EEN AFSPRAAK